Oogmetingen

Hoe werken we?
We beginnen eerst met een aantal vragen. Wat is de reden van uw bezoek? Wat voor bril of brillen draagt u nu en wat zijn uw wensen? Als u gegevens heeft van vorige brillen en metingen is het handig om die mee te nemen. Zijn er medische dingen (aandoeningen of medicijnen) die de ogen beïnvloeden, bent u bekend bij de oogarts, etc. Heeft u specifieke hobby’s of werkzaamheden waar we rekening mee moeten houden? Als we dit in kaart hebben gebracht zullen we uw ogen meten.

DNEye scan
We beginnen met het maken van een DNEye scan. Dit apparaat scant het oog met een onschadelijke lichtstraal, waarbij het 7000 hypernauwkeurige metingen verricht. Zo wordt duidelijk wat de precieze afwijking is in alle gebieden van uw pupil.

Wist u dat… veel mensen onterecht denken dat ze nachtblind zijn? In werkelijkheid is hun oogafwijking ‘s nachts en tijdens de schemer anders dan overdag. Dit heeft te maken met de grootte van de pupil. De DNEye® scanner bootst verschillende lichtomstandigheden na en meet vervolgens de exacte afwijking bij diverse pupilgroottes. Zo heeft u altijd optimaal zicht: overdag, tijdens de schemer en ‘s nachts.

Wist u dat… uw ooglens kantelt, wanneer u leest? Hierdoor kunnen oogfouten ontstaan, waardoor het beeld op uw netvlies niet optimaal scherp is. Onze DNEye® scanner neemt deze kanteling daarom mee in zijn analyse. Hierin is dit apparaat uniek. Dit resulteert in extra meetgegevens die we gebruiken om het leesdeel van uw glazen nog nauwkeuriger te slijpen. Hierdoor heeft u minder last van vermoeide, prikkende ogen.

Oogmeting in de winkel

Hierop volgend meten wij zelf uw ogen op in de refractieruimte, waarbij we kijken naar uw vertesterkte, cilindersterkte, de samenwerking tussen uw ogen (prisma’s) en uw leessterkte. Uw oogdruk wordt gemeten en uw uiteindelijke gezichtsscherpte, het resultaat met de eventuele nieuwe sterkte wordt bepaald.

We bespreken vervolgens samen de uitkomst en geven u advies. Als we vinden dat u (eerst) een bezoek aan de oogarts moet brengen zullen we dit ook altijd eerlijk met u bespreken en u eventueel door verwijzen.

Heeft u een nieuwe bril of glazen nodig? Dan bespreken we samen alle opties. Gaat u voor eenvoudige glazen of voor volledig individuele maatwerk glazen?

Wanneer u voor maatwerk glazen gaat kan Rodenstock uw DNEye-scan, de ‘gewone’ oogmeting en de 3D videometing combineren en gebruiken voor het maken van uw volledig individuele brillenglazen (B.I.G. Vision). Glazen met een ongekende scherpte en helderheid. Hierdoor hoeven uw hersenen zich minder in te spannen om het beeld dat zij binnenkrijgen te corrigeren, waardoor u meer ontspannen kijkt. U ziet meer details, meer contrast en meer kleuren. Niet alleen overdag, maar ook tijdens de schemer en ’s nachts, en dat in één bril. Een weldaad voor uw ogen.

Voor een oogmeting vragen wij u om een afspraak te maken. Zo weten we zeker dat we voldoende tijd en aandacht voor u hebben. Voor een oogmeting rekenen wij alleen kosten door als u de sterkte mee naar huis wenst te nemen (zonder aanschaf van een bril bij ons). In dat geval zullen wij € 30,- met u afrekenen.

Oogmeting aan huis
Wist u dat u ook een afspraak kunt maken voor een oogmeting aan huis (gemeente Apeldoorn)? Wij vragen hiervoor € 30,00 per oogmeting en € 15,00 voorrijkosten. U kunt telefonisch een afspraak plannen (met Kirsten) op 06-14 66 66 01

Wij aangesloten bij de NUVO (Nederlandse Unie Van Optiekbedrijven) en hebben het NUVO Keurmerk. Dit biedt u als consument drie belangrijke zekerheden:

Gediplomeerde opticiens
Je vindt in deze winkel gediplomeerde opticiens.

Veilig aanbetalen
Gaat de opticien waar je je bril besteld hebt onverhoopt failliet en heb je een aanbetaling gedaan van maximaal 25% van het aankoopbedrag, dan krijg je het aanbetaalde bedrag terug.

Onafhankelijke geschilafhandeling
Heb je klachten en kom je er met de opticien niet uit, dan kun je terecht bij een onafhankelijke geschillencommissie.

Naast deze zekerheden biedt de NUVO aangesloten opticiens voordelen als na- en bijscholing en advies. Kortom: kopen bij een NUVO-opticien is veilig kopen.