Sportbrillen

Er zijn een aantal redenen waarom het belangrijk is om een sportbril te dragen:

  • Deze beschermt de ogen tegen vuil, stof en pollen.
  • Voorkomt verblinding in de sneeuw, op het water en bij fel zonlicht.
  • Beschermt tegen Uv-straling, koude en wind.
  • Getinte glazen zorgen voor een beter zicht.

Sportbrillen op sterkte
Een sportbril op maat kan zorgen voor veel voordelen. De bril heeft een perfecte pasvorm, waardoor deze comfortabel zit en u geen hinder ervaart van de bril tijdens het uitoefenen van de sport. De sportbril is licht van gewicht, hierdoor zit de bril fijn en zakt/trilt deze niet van de neus af.

Doordat de glazen op sterkte zijn, heeft u een beter zicht en dit kan een groot verschil maken in de prestaties die u kunt leveren. Daarnaast is het bij sommige sporten ook belangrijk dat de ogen beschermd worden, de sportbril zorgt dan voor de bescherming van uw ogen en zo kunt u veilig deelnemen aan de sport. En wat te denken als u valt tijdens de sport en uw ‘normale’ bril gaat hierdoor kapot? Een sportbril is van zo’n materiaal gemaakt dat deze minder snel breekt en dat uw ogen en gezicht niet beschadigen door scherpe splinters.

Pasvorm
De pasvorm is voor ieder sport belangrijk. Het is bij actief sporten belangrijk dat de sportbril niet afzakt/wegglijdt, maar niet zo strak zit dat deze de wimpers raakt.

Er bestaat geen universele sportbril die voor iedereen en iedere sport geschikt is. De keuze voor een sportbril hangt af van de sport die u beoefent, de intensiteit van het sporten enz. Wij kunnen met u samen uw wensen bespreken en een deskundig advies geven ten aanzien van de sportbril-keuze en de glaskeuze.

Gloryfy Unbreakable Eyewear
Wij hebben de keuze gemaakt om samen te werken met Gloryfy Unbreakable Eyewear, omdat deze ook op sterkte kunnen worden gemaakt (ook multifocaal!) en vanwege de onbreekbare glazen en monturen.

De Gloryfy Unbreakable Eyewear collectie omvat sportbrillen, zonnebrillen en optische brillen en worden ontwikkeld, ontworpen en geproduceerd in de Oostenrijkse Alpen in het Zillertal. Zowel het montuur als de glazen zijn gemaakt van NBFX, een uniek en onbreekbare kunststof. De glazen zijn op sterkte leverbaar (ook multifocaal) en bieden een perfect draagcomfort vanwege het zeer lichte gewicht van deze kunststof.

Vraag naar de mogelijkheden in de winkel.