Verbeter je houding achter de computer met een beeldschermbril

De beeldschermbrillen zijn uw maatje in digitale tijden als deze en geschikt voor jong en oud. U kunt wel wat extra kijkhulp gebruiken wanneer de ogen extra belast worden. Daarnaast kan de blauwfilter (optioneel) overmatig blauw licht reduceren, wat kan zorgen voor meer ontspannen ogen en een betere nachtrust.

Extra belangrijk wordt het wanneer men 40 plus is. Vaak zie je dan dat men met een leesbril of een multifocale bril in een verkeerde houding achter de computer zit, zoals op onderstaande afbeelding te zien is. Dit kan nare gevolgen hebben voor uw nek en rug.

Er zijn verschillende soorten beeldschermglazen in allerlei kwaliteiten. Samen met u kijken we naar welke geschikt zijn voor uw werk.

Verschil tussen verschillende brillen

Op het eerste plaatje ziet u iemand met een leesbril. Een leesbril is geschikt voor één afstand en aangezien de computer vaak verder weg staat dan het leeswerk is dit niet prettig en ergonomisch werken.

Op de tweede afbeelding ziet u een multifocale bril. Hierin zitten drie sterktes; voor veraf, voor de tussenafstand (computer) en voor het lezen. Het computergedeelte is relatief klein en zit lager in het glas, waardoor een ergonomische werkhouding nagenoeg onmogelijk is en men meer moet zoeken om het scherp te zien.

Op de derde en laatste afbeelding ziet u een beeldschermbril. Deze is gemaakt voor de juiste werkafstanden en u kunt rechtop zitten en ontspannen werken.