Glazen

Bij De Brillenkamer werken we met glazen van Rodenstock. Dit is een Duitse fabrikant die al sinds 1878 brillenglazen ontwikkelt. Door de vele jaren kennis, ervaring en vakmanschap zijn de glazen van hoge kwaliteit en echt een begrip in de optiekwereld. Rodenstock staat bekend om zijn technologische innovaties.

Op de merkglazen van Rodenstock heeft u 6 maanden gewenningsgarantie, 2 jaar garantie op de ontspiegeling en bent u automatisch mee verzekerd in het All-in plan voor schade door eigen gebruik.

Schoonmaken van uw glazen

Spoel uw bril altijd eerst af onder de kraan met lauw water. Zo bent u er zeker van dat u geen harde stofdeeltjes in uw glazen kunt poetsen met krassen als gevolg. Maak dan uw bril droog met een schone katoenen doek (bijvoorbeeld een hydrofiel doek of katoenen zakdoek). Als de bril nog vet is, kunt u de bril spray gebruiken. Die spuit u op de glazen en maakt u weer droog met de katoenen doek. Gebruik nooit (elders verkrijgbare) natte papieren brillen schoonmaakdoekjes op uw kunststof glazen, dit geeft sneller krassen. Wist u dat u uw brillenspray flesje gratis na kunt vullen?

All-in verzekeringsplan

Als u kiest voor een Rodenstock merkglas, zijn uw glazen bij De Brillenkamer altijd automatisch meeverzekerd tegen schade door ongelukjes (of verlies). Er zitten wel een paar voorwaarden aan:

  • De looptijd is drie jaar, vanaf de besteldatum van uw eerste set
  • U kunt maximaal twee keer een claim indienen gedurende deze drie jaar.
  • U heeft altijd een eigen risico van 20% bij schade en de oude glazen moeten worden ingeleverd. Bij verlies heeft u 40% eigen risico. Dit eigen risico wordt berekend op basis van de huidige prijs.
  • Er kan alleen besteld worden op basis van dezelfde bestelwaarden (dus dezelfde sterkte en hetzelfde glas) als de oorspronkelijke bestelling. Het kan wel in een ander model glas geslepen worden als u er een nieuw montuur bij wil kopen.

Enkelvoudige glazen
Enkelvoudige glazen zijn glazen die over het gehele glas dezelfde sterkte hebben. Dit kan zowel voor een vertebril, als voor een leesbril zijn. In enkelvoudige glazen zijn bij De Brillenkamer diverse kwaliteiten verkrijgbaar in verschillende prijsklassen.

Multifocale glazen
Met multifocale glazen ziet u dichtbij én veraf scherp. Multifocale glazen hebben hiervoor twee verschillende sterktes: een voor dichtbij en een sterkte voor veraf. Daar tussenin verloopt de sterkte geleidelijk en ziet u ook op de tussenafstand scherp. Aan de zijkanten zit wel een gebied waar het wat minder scherp is. Dit komt doordat de sterktes in elkaar over lopen.

Beeldschermglazen
De beeldschermbrillen zijn uw maatje in digitale tijden als deze en geschikt voor jong en oud. U kunt wel wat extra kijkhulp gebruiken wanneer de ogen extra belast worden. Daarnaast kan de blauwfilter (optioneel) overmatig blauw licht reduceren, wat kan zorgen voor meer ontspannen ogen en een betere nachtrust.

3D Videometing
Als u een montuur heeft gevonden en u gaat voor maatwerk glazen, dan kunnen we met de Rodenstock ImpressionIST® een 3D videometing maken.

Bij de productie van brillenglazen op maat speelt de pasvorm van de bril op het gezicht namelijk een beslissende rol. Met de ImpressionIST®, het 3D-video centreersysteem van Rodenstock, worden de gegevens verzameld die hiervoor van belang zijn.

U kijkt gewoon in de spiegel van de ImpressionIST®. Met twee camera’s worden er vanuit twee gezichtshoeken beelden van u gemaakt. Met behulp van deze beelden worden in combinatie met het door u gekozen montuur parameters van uw gezicht nauwkeurig gemeten, zoals de afstand tussen uw pupillen en hun diameter.