Brillen

We streven naar een collectie monturen en zonnebrillen met voor iedereen wat wils. Daarom kopen zelf onze collectie in, bezoeken we regelmatig de beurs en werken we nauw samen met onze leveranciers. De merken waar wij onder andere mee werken zijn:

J.F.Rey Presskit 021

J.F. Rey
J.F. Rey is een karaktervolle collectie (voor zowel mannen al vrouwen) met monturen die net zo uniek zijn als uzelf. Door te werken met unieke productieprocessen en printjes zijn deze brillen met recht eyecatchers te noemen. In deze “persoonlijke collectie” heeft hij altijd de perfecte balans weten te vinden tussen trendsettende modellen met een eigen herkenbaar ontwerp. Jean Francois Rey (Artistic Director) ontwerpt de modellen samen met Denis Bellone. (Designer) Joelle, Rey’s vrouw, bemoeit zich doorgaans met de kleuren. J.F.Rey wordt met de hand vervaardigd in verschillende fabrieken in de Franse streek Jura.

Johann von Goisern
Gekleurd, bijzonder en uniek, dat zijn de brillen van Johann von Goisern. De met de handgemaakte monturen van Oostenrijkse bodem zijn bedoeld voor mensen die de slogan ‘Dare to be Different’ van dit merk waarmaken. Door het speciale productieproces ontstaan prachtige kleurencombinaties die niemand anders in de collectie heeft. Ieder model wordt gemaakt in verschillende kleursamenstellingen, dus er is altijd wel een montuur dat bij uw stijl past.

Modo
Modo brillen staan garant voor plezier… ook op de lange termijn

De minimalistische monturen worden gedefinieerd door innovatieve materialen en simpele constructies. Door design en functionaliteit perfect met elkaar te combineren, zetten de designers van Modo een collectie brillen neer die staat voor kwaliteit en comfort. “We offer unparalleled strength and lasting quality’, aldus het label. Gaat u voor één van de ultralichte Modo brillen, dan investeert u in een montuur waar u – ook op de lange termijn – veel plezier aan zult beleven.

Dutz
Dutz is een echt Nederlands brillenmerk, in 2005 opgericht door Roland Vandermeulen en Armand van Lingen. Op basis van hun passie voor brilmode en een uitgebreide kennis en ervaring in de optiekbranche, wisten ze één ding zeker: ze wilden hun gedrevenheid en enthousiasme inzetten om dingen anders aan te gaan pakken in de branche. Nog geen tien jaar later hebben deze gedrevenheid en enthousiasme geleid tot een vooraanstaand merk in de Nederlandse optiekbranche met als kernwaardes: brilmode bereikbaar maken voor iedereen en een eerlijke, betrouwbare en servicegerichte partner zijn voor opticiens.

Kristian Olsen
Met een Kristian Olsen ben je verzekerd van een kwalitatieve bril voor een hele aantrekkelijke prijs. Een must-have voor liefhebbers van puur Scandinavisch design. Een must-have voor brildragers die eens wat anders willen. Geen overbodige franje, maar juist strakke en sterke lijnen. Eigenzinnig zoals alleen Scandinaviërs kunnen ontwerpen. Veel ontwerpen zijn tijdloos. En vele zijn inmiddels icons. Designs met eeuwigheidswaarde.

Rodenstock
Tijdloos klassiek of modern design? Dankzij de ervaring van meer dan 140 jaar Duits vakmanschap is elk montuur van Rodenstock een perfecte combinatie van technologie en design. De schitterende monturen staan dankzij hun uitstekende pasvorm garant voor optimaal draagcomfort.

Een bril van Rodenstock is een echt kwaliteitsproduct dat gemaakt is van hoogwaardige materialen zoals titanium en roestvrij staal. Rodenstock maakt hierbij gebruik van innovatieve technologieën. Meer dan 130 patenten liggen ten grondslag aan de dagelijkse productie van meesterwerken met een ongeëvenaarde duurzaamheid. Elk montuur is uiteindelijk het resultaat van 118 uur passie en oog voor detail.

Polaroid
Polaroid zonnebrillen zijn misschien wel de meest geavanceerde zonnebrillen op de markt. Elke zonnebril is namelijk voorzien van gepolariseerde glazen. Deze nemen de schittering van zonlicht weg, beschermen jouw ogen tegen schadelijke UV-straling en zorgen zodoende voor helder zicht op een zonnige dag. Wij hebben ruime keus uit zonnebrillen, maar ook voor Polaroid overzetzonnebrillen, kinderzonnebrillen, sport- en helmbrillen kunt u bij ons terecht.

BBIG
Kinderen hebben óók smaak en BBIG stemt haar kinderbrillencollectie dan ook precies af op wat kinderen willen. Dat is geen ‘kinderachtige’ bril, maar een spannende, luchtige en gemakkelijke bril die tegen een stootje kan. De ontwerpers van BBIG kinderbrillen voelen dat feilloos aan. En uiteraard voldoen BBIG brillen aan alle eisen die aan een bril worden gesteld.Kortom: BBIG brillen zijn ontworpen met oog voor detail en gemaakt van de beste materialen. Maar dan net wat spannender en luchtiger dan volwassen brillen. Bovendien zijn ze supersterk en tegelijkertijd flexibel. De brillen hebben wel een volwassen look, maar zijn geen miniversies van grote-mensen-brillen. En zo hoort het. Kinderen met smaak weten daar alles van.

IMAGO
IMAGO is Latijn en betekent vorm, idee, afbeelding, visie, silhouet. De kernwaardes die worden gebruikt in het ontwerpen en vervaardigen van de collectie. De IMAGO collectie benadrukt uitgewerkte details en up-to-date soms gedurfde-kleuren. IMAGO onderscheidt zich met moderne, gedetailleerde en kleurrijke monturen die met het oog op de laatste trends worden vervaardigd.

Serengeti
Het is misschien wel de beste zonnebril ter wereld. Serengeti zonnebrillen bieden 100% bescherming tegen UVA/UVB straling. De meekleurende en contrastverhogende lens zorgt er voor dat je zicht altijd scherp is, of de zon nu heel fel schijnt of dat het wat donkerder is buiten. De glazen zijn ook nog eens ontspiegeld én gepolariseerd, waardoor je geen last hebt van felle weerkaatsingen, reflecties en schitteringen. Bovendien gaat deze bril jaren mee. Het montuur is namelijk oersterk en de glazen zijn extra gehard dus krasbestendig. Eenmaal een Serengeti op, nooit meer af. Bij een volgende zonnebril wordt ook niet meer getwijfeld. Onderzoek toont aan dat negen van de tien dragers direct weer voor een Serengeti kiest.

Exalto
Het merk Exalto staat voor innovatie en techniek. Exalto heeft diverse malen Silmo d’Or gewonnen, dit is de meest prestigieuze prijs in de optiek branche. Exalto heeft het vakmanschap en know-how in eigen huis om de meest innovatieve materialen en technieken om gebruiken met als resultaat een collectie vanongekende kwaliteit en design. Exalto bied de mannelijke brildrager een betrouwbare en high-performance product aan, met uitmuntende draagcomfort.

Vanni
Het originele Italiaanse merk dat al meer dan 25 jaar bestaat, is geen onbekende in de optiek. VANNI, is Made in Italy for Sure en kenmerkt zich door z’n exclusieve acetaat en bijzondere bewerkingen van metaal.

Porsche
Functioneel en mooi, de kleinzoon van Ferdinand Porsche richtte dit high-end designermerk op om in 1972 de modebranche te betreden. Porsche, synoniem voor luxe en onberispelijke smaak, is het ambitieuze lifestylemerk van de eeuw. In de monturen vindt je enkele kenmerken van de auto’s terug, zoals bijvoorbeeld de heuplijn van de Porsche 911, die ze verwerkt hebben in de veer van een aantal modellen.